Insiktskällan

Gåvor Utan Tack- Ingen Går Back!

Kategori: Allmänt

Håll upp dörren för någon
Titta upp le och säg hej
Hjälp någon med deras väska på tåget
Om du är på ett fik betala nästa persons dryck och be personalen hälsa från anonyma klubben
Om du har kvar tid på parkeringslappen ge den till någon som behöver den mer än du
Har du läst ut en bok som du gillat, dela med dig av den och lägg den på en buss, tågsäte eller varför inte på en parkbänk, men skriv då gärna en tillhörande liten lapp där du hälsar från anonyma klubben

Kolla även länken till höger som heter Anonyma klubben

Tacksamhet

Kategori: Allmänt

 


Var tacksam för det och dom du har omkring dig, säg tack, då visar du din tacksamhet.

Medkänsla.nu

Kategori: Allmänt

Dagens Budskap

Kategori: Dagens Budskap



Dagens budskap: Ta in! Här har jag skrivit med vanliga asfaltskritor på en gata. Förhoppningen är att det ger något till någon.  När jag skrev kom en kvinna på cykel och undrade vad det stod, jag var inte riktigt klar, så bad henne återkomma senare, vilket hon skulle.

Ditt Leende Kan Bli Någon Annans

Kategori: Allmänt

Medkänsla

Kategori: Allmänt

Ny forskning visar att bl.a dessa 7 sätt kan träna din medkänsla, gör en egen lista på ditt sätt och återkom gärna med hur du gör, hur du känner dig,vad händer med dina medmänniskor?
  1. Börja med ett leenden
  2. Väck din medkänsla
  3. Tre gånger om dagen
  4. Lura reptilhjärnan
  5. Hjälp en främling
  6. Lyssna med välvilja
  7. Tärna buddhistiskt beroende

 

Läs hela artikeln om medkänsla på leva.nu

Att Visa Sårbarhet

Kategori: Allmänt

Att välkomna sårbarheten in i livet är inte så lätt som att bara öppna en dörr. Brené Browns forskning, och hennes arbete med sig själv, visar att det är öva, öva, öva som gäller. Här är tre av tio olika sätt att få ett helhjärtat liv som Brené Brown beskriver i sin bok The Gifts of imperfection.

1. Släpp perfektionismen - bli snäll mot dig själv

Perfektionismen är tron på att om vi lever perfekt, ser perfekta ut, och beter oss perfekt, kan vi minimera eller undvika risken att bli sårade. De flesta av oss har drag av perfektionism, för en del styr det hela livet, för andra bara några områden. Men behovet av perfektionism ökar när vi känner oss som mest sårbara. Den är aldrig bra för oss, utan handlar mer om: Vad kommer de tro om mig?

Än om det mer hälsosamma strävandet: Hur kan jag bli bättre på det här? De som levde ett helhjärtat liv i Brenés forskning hade helt slutat sträva efter att vara perfekta. Motgiftet heter medkänsla.

Öva på att öka din medkänsla med dig själv. Möt dig själv med just den värme och den förståelse du behöver när du har det svårt. När du kan tro på att du är tillräcklig, precis som du är, och inte behöver sträva efter det perfekta, blir du snällare både mot dig själv och mot människor omkring dig.

Bra vanor i vardagen

  • Se på dig själv och andra med utgångspunkten ”Vi gör alla så gott vi kan”.
  • Låt bli att städa när du får besök och strunta i att kolla stavningen i mejl.
  • Säg aktivt stopp när du märker att du hackar på dig själv för att du inte lever upp till kraven.
  • Byt ut ”Jag är så j-la korkad” till ”Jag gjorde så gott jag kunde just då”.
  • Ta en dag då och då när du bestämmer dig för att vara nöjd med att bara ta dig till jobbet.
  • Påminn dig då och då att alla människor känner sig otillräckliga, misslyckade och sårbara ibland, det är inget du är ensam om, utan en del av att vara människa.

2. Sluta bedöva dig - öka din andlighet

Hitta sunda sätt att hantera livet. Motgångar är en del av livet. Motgångar gör ont, de påminner oss om att vi är sårbara och fyller oss med obehag. De flesta av oss löser det genom att bedöva, eller ta udden av känslorna. En jättemuffins, ett glas vin, en tur i shoppingcentret eller några extra timmar på jobbet eller på Facebook – och det känns inte riktigt lika illa längre.

Men det går inte att bedöva bara de jobbiga känslorna, så samtidigt tar vi udden av glädjen, kärleken och medkänslan med andra människor. Även helhjärtade människor pratar om viljan att bedöva sig ibland, men gemensamt för dem var att de visste att det inte var bra att göra det, och hade utvecklat sätt att känna sig igenom de sårbara stunderna i livet. Här hade de alla en stor hjälp av andlighet, känslan av att vi hör ihop genom en kraft som är större än oss alla. En kraft som grundar sig i kärlek och medkänsla. Den kan ha med religion att göra, men många hade också hittat sina egna sätt att vara andliga.

Öka din egen andlighet. När du övar upp din andlighet får du perspektiv på det som händer, och du får en mening och ett syfte med ditt liv. Det ökar din motståndskraft mot motgångar eftersom du har något att falla tillbaka på.

Bra vanor i vardagen

  • Skapa dina egna böner/meditationer och använd dem regelbundet. Eller om du känner dig hemma med det – sök upp en existerande filosofi/religion.
  • Prova att låta bli det du oftast bedövar dig med under en period, och se vilka känslor som blir mer intensiva.

 

3. Släpp rädslan för fel - odla tacksamhet och glädje.

Det som gör oss allra lyckligast, gör oss också extremt sårbara. Har du någonsin tänkt tanken: Det här är för bra för att vara sant? Många av oss skyddar oss mot rädslan för att förlora det vi skattar högst genom att föreställa oss det värsta tänkbara scenariot.

Visar man en lycklig familj i en bil, stoppar filmen och ber publiken säga vad som händer sedan, så svarar 70 procent: bilkrasch. Det gör oss inte mindre sårbara, det kastar bara en skugga även över lyckan. Motgiftet heter tacksamhet. Om vi lär oss omvandla känslan av sårbarhet till tacksamhet kan vi öka lyckan i livet. Det är nämligen inte bara glädjen som ska göra oss tacksamma, tacksamhet ökar också glädjen.
Öka din tacksamhet. Genom att öva den varje dag kommer du att öka lyckan och därigenom få fler saker att vara tacksam för.

Bra vanor i vardagen

  • Var ärlig mot dig själv när du känner dig sårbar. I stället för att säga: Det här är för bra för att vara sant, nu kommer något hemskt hända, så säg: Nu känner jag mig verkligen sårbar, och det är okej. Jag är så tacksam för...
  • Skriv ner varje fredag vad du varit tacksam över under veckan.
  • Gör som Brené och hennes man – skriv en lista på vad i ditt liv som ger dig mest glädje och som du är mest tacksam för – och se till att få mer av det i vardagen.
Här är tre av tio olika sätt att få ett helhjärtat liv som Brené Brown beskriver i sin bok The Gifts of imperfection.

Läs även hennes artikel på leva.nu jag länkar till deras hemsida här i spalten till höger.

SimpleThingsToDoBeforeYouDie

Kategori: Allmänt

Operfekt, Hell Yeah!

Kategori: Allmänt

Fredags Inspiration

Kategori: Fredags Inspiration

Ångra Inget

Kategori: Allmänt

Fuck It

Kategori: Allmänt

Bara Lev

Kategori: Allmänt



Just live!
Detta är ett budskap som är bra att bli påmind om. Själv jobbar  jag med det och behöver känna lugnet i att saker och ting kommer till mig. 
Hur ser du på det? 
Dela gärna med dig av dina erfarenheter.   

Peace and Love!

insiktskällans SYFTE

Kategori: Allmänt

insiktskallan.blogg.se kommer att innehålla budskap,visdomsord, citat och ny forskning som ger inspiration och insikt i vardagen. insiktskällan ska ge glädje, energi och hopp till dig som läser men den kommer även behandla sorg, längtan och rädsla m.m. Dina insikter och erfarenheter är mycket viktiga för att insiktskällan skall kunna verka. Syftet är att ge ett utbyte av de erfarenheter och tankar som DU och JAG besitter om livet.

 

 

- Försök se det STORA i det lilla